Terug naar Nieuws

Diverse vondsten in fotoboek en elders

Onlangs vond ik onderstaand negatief; het lijkt het negatief van een foto van een krijttekening. Ik plaatste het op een aparte pagina “grafisch werk“. Daar staat het nu met ook foto’s van zijn affiche voor het 13e bal.


Nog een paar schetsen die ik in mijn eigen archief over het hoofd heb gezien en een schilderij

in een brief van Henk aan zijn ouders: 2 tekeningen: klik even op de eerste en zie wat hij hierover schrijft of lees de hele brief, het is de eerste op deze brievenpagina


Gevonden dit zelf portret uit 1896! Bij galerie Hein Klaver, prijsklasse 04: 5.000 – 10.000 Euro!

 

Tenslotte, ontdekte ik een nieuwe website-plugin, waardoor je een lange fotogalerij op meer manieren kan bekijken: met titel rechts, als een diashow etc. Ik was op zoek gegaan naar iets beters, toen ik ontdekte dat het overzicht de pagina Waar te zien, niet meer klopte. Diverse codes die ik hiervoor had ingevoerd, waren verloren gegaan. In de nieuwe plugin heb ik de info aangevuld, waardoor er nu een indrukwekkende lijst is!

Doordat ik foto’s hiermee makkelijker kon ordenen, heb ik ook de pagina brieven aangepast. En daarna de home en de pagina zijn werk.
Door me er nog eens in te verdiepen werd me duidelijk, dat het leven hem echt heel zwaar is geworden. Hij werkte onafgebroken, zo schreef iemand na zijn overlijden in een terugblik op zijn leven. Als je de hoeveelheid werken ziet, dan kan je niet anders concluderen. Het winnen van 2 prijzen achter elkaar (1904 de Willink van Collenprijs) en eind 1904/begin 1905: de zilveren medaille op de wereldtentoonstelling in St. Louis, Missouri) èn de goede verkoop van zijn werk in Amerika, met mogelijk druk van handelaar Preijer om een contract af te sluiten, hebben hem uitgeput. Ook zag hij zijn vrienden en zuster trouwplannen maken, terwijl hij zelf op liefdesgebied nog geen vorderingen maakte, mogelijk ook door zijn handicap, waardoor hij slechts met beugels kon lopen.

Hij benam zichzelf van het leven met een revolver. Dit heb ik onlangs uit betrouwbare bron vernomen: de kleinzoon van Dolf en Nel, Boudewijn Elise Chabot, vertelde me dat zijn vader hem vertelde dat hij hiervoor een revolver heeft gebruikt. Hij vraagt zich af: zou hij die al gedurende zijn ziekbed bij de hand hebben gehad? Of heeft hij een vriend erom gevraagd? Gerrit Willem van Blaaderen, die hem nog schilderde? Iedereen was geschokt. Hij deed dit volkomen onverwachts.
Hij zal toch niet van de club van 27 hebben gehoord? (grapje)