Terug naar Nieuws

Nieuw boek: Club De Tien

Peter van der Ploeg schrijft al sinds 2012 over sommige Larense kunstschilders en voor historischekringlaren.nl. Zijn interesse betrof aanvankelijk de vrij onbekende schilderes van een portret van zijn opa, Mien Marchant (1868-1952). Hij ging op onderzoek uit en schreef over zijn ontdekkingen in 3 artikelen, deel 1, deel 2, deel 3.
Daarna schreef hij over haar leermeester Tony Offermans, over Nico van Harpen,  oprichter van de Larense Kunsthandel, over de Club van Tien, en over Auguste Le Gras.
Henk de Court Onderwater was als penningsmeester ook actief in Club De Tien en in dat kader hebben Peter en ik elkaar een keer ontmoet, wisselden foto’s uit en hielden daarna contact via e-mail.
Onlangs voltooide Peter zijn speurtocht naar Club De Tien en nu is zijn boek te bestellen:

Club De Tien

Vergeten succes van 35 Gooise schilders

Deze nieuwe uitgave van Uitgeverij van Wijland geeft de geschiedenis weer van een vergeten groep schilders, die van 1903 tot 1918 actief waren in het Gooi. Zij verenigden zichzelf in “Club De Tien”, opgericht door de charismatische schilder August Le Gras (1864-1915). Binnen Club De Tien hebben zo’n 35 leden deelgenomen aan meer dan 80 exposities in Nederland. Uitgangspunt voor dit boek waren vier artikelen, gepubliceerd in het kwartaalbericht van de Historische Kring Laren. Auteur Peter van der Ploeg heeft de inhoud hiervan deels herschreven en waar mogelijk aangevuld met nieuwe vondsten. Deze unieke uitgave bevat veel illustraties, levert een prachtig tijdsbeeld op.

Deze uitgave is leverbaar vanaf 18 oktober 2021.

Bestel het boekje nu tegen de voor-intekenprijs van € 15,95 (daarna € 18,95)

Auteur: Peter C.L. van der Ploeg
Formaat 15 x 21 cm
Omvang 120 pagina’s Genaaid gebonden
ISBN 978-90-77285-57-2